How many days are there in x weeks x days?

- Option 1)
9x

- Option 2)
8x

- Option 3)
14x

- Option 4)
7x

- Option 5)
7x

^{2}

On 8th Dec, 2007 Saturday falls. What day of the week was it on 8th Dec, 2006?

- Option 1)
Sunday

- Option 2)
Thursday

- Option 3)
Monday

- Option 4)
Friday

- Option 5)
Tuesday

Which will be the next leap year after 2096?

- Option 1)
2100

- Option 2)
2200

- Option 3)
2104

- Option 4)
2108

- Option 5)
2102

What day of the week would be 26^{th} March, 2023?

- Option 1)
Sunday

- Option 2)
Wednesday

- Option 3)
Tuesday

- Option 4)
Friday

- Option 5)
Monday

What day of the week was 18^{th} July, 1978?

- Option 1)
Sunday

- Option 2)
Thursday

- Option 3)
Tuesday

- Option 4)
Friday

- Option 5)
Monday

Which among the following years is a leap year?

- Option 1)
2607

- Option 2)
2762

- Option 3)
2800

- Option 4)
2970

- Option 5)
3014

A year is Leap Year Only if divided by 4 and leaves no remainder.
Option (1) = 2607/4 => 3
Option (2) = 2762/4 => 2
Option (3) = 2800/4 => 0
Option (4) = 2970/4 => 2
Option (5) = 3014/4 => 2
So, Option (3) 2800 is the answer.

Which year will have the same calendar as that of 2008?

- Option 1)
2014

- Option 2)
2030

- Option 3)
2032

- Option 4)
2036

- Option 5)
2024

There should be 0 odd days between the years to have the same calendar.
So going through all the options,
Option(1) = Odd day between 2008 & 2014 => 2 + 1 + 1 + 1 + 2 + 1 = 8/7 => 1
Option(2) = Odd day between 2008 & 2030 => 2 + 1 + 1 + 1 + 2 + 1 + 1 + 1 + 2 + 1 + 1 + 1 + 2 + 1 + 1 + 1 + 2 + 1 + 1 + 1 + 2 + 1 = 29/7 = 1
Option (3) = Odd day between 2008 & 2032 => 2 + 1 + 1 + 1 + 2 + 1 + 1 + 1...

Which year will have the same Calendar as that of 2002?

- Option 1)
2010

- Option 2)
2011

- Option 3)
2009

- Option 4)
2013

- Option 5)
2008

There should be 0 odd days between the years to have the same calendar.
So going through all the options,
Option(1) = Odd day between 2002 & 2010 = 1 + 1 + 2 + 1 + 1 + 1 + 2 + 1 = 10/7 => 3
Option(2) = Odd day between 2002 & 2011 = 1 + 1 + 2 + 1 + 1 + 1 + 2 + 1 + 1 = 11/7 => 4
Option (3) = Odd day between 2002 & 2009 = 1 + 1 + 2 + 1 + 1 + 1 + 2 = 9/7 => 2
Option (4) = Odd day between 2002 &...

What day of the week will 1^{st} January, 2018 be, given that 1^{st} January, 2012 is a Saturday?

- Option 1)
Monday

- Option 2)
Saturday

- Option 3)
Sunday

- Option 4)
Tuesday

- Option 5)
Friday

Number of odd days between 1 January 2012 & 1 January 2018 = 2 + 1 + 1 + 1 + 2 + 1 = 8/7 => 1
Day on 1 January 2018 = Saturday + 1 => Sunday

If the first day of the year 2005 is a Saturday, then what day of the week will be 1^{st} January, 2009?

- Option 1)
Thursday

- Option 2)
Friday

- Option 3)
Sunday

- Option 4)
Wednesday

- Option 5)
Monday

Number of odd day between 1 January 2005 & 1 January 2009 = 1 + 1 + 1 + 2 => 5
Day on 1 January 2009 = Saturday + 5 = Thursday

If today is Wednesday, what day will it be, 1 year and 10 days from today?

- Option 1)
Tuesday

- Option 2)
Friday

- Option 3)
Monday

- Option 4)
Cannot be determined

- Option 5)
Sunday

Number of odd days in 1 year & 10 days,
There can be two conditions,
1st - Year is normal Year => 1 + 3 = 4
2nd - Year is Leap Year => 2 + 3 = 5
So, possible answers are = Sunday & Monday
There is no such option which contains both the answers. Thus, Cannot be determined is the answer.

If today is Sunday, then what day of the week will be the 426^{th} day from today?

- Option 1)
Saturday

- Option 2)
Monday

- Option 3)
Tuesday

- Option 4)
Wednesday

- Option 5)
Friday

Number of days in 426 days = 426/7 => 6
Day on 426th day = Sunday + 6 => Saturday

If holidays are declared only on Sundays and 19^{th} March in a particular year was a Sunday, is 23^{rd} September a holiday in that year?

- Option 1)
Yes, 23

^{rd}September is a holiday - Option 2)
23

^{rd}September is not a holiday - Option 3)
None of these

- Option 4)
Cannot be determined

- Option 5)
23

^{rd}September is a holiday only if it is a leap year

Number of days between 19 March & 23 September = 12 + 2 + 3 + 2 + 3 + 3 + 23 => 48
So, Day on 23 September = Sunday + 6 => Saturday
Thus, 23rd September is not a holiday.

On which dates of March, 2008 will a Sunday come?

- Option 1)
2, 9, 16, 23, 30

- Option 2)
1, 8, 15, 22, 29

- Option 3)
None of these

- Option 4)
3, 10, 17, 24, 31

- Option 5)
7, 14, 21, 28

Odd No. Of days till 1 March 2008 = (2000 years) + (1 Leap Year) + (6 Normal Year) + 1 January to 1 March
= 0 + 2 + 6 + 3 + 1 + 1 => 13
Odd Days = 12/7 => 6
As per the table, Day on 1 March = Saturday
So, Sunday will be on 2nd March, 9th March, 16 March, 23 March & 30 March.

If 20^{th} January, 2000 was a Thursday, then what day of the week was 26^{th} February, 1997?

- Option 1)
Tuesday

- Option 2)
Sunday

- Option 3)
Wednesday

- Option 4)
Monday

- Option 5)
Thursday

Number of odd day between 26 February 1997 & 20 January 2000 = 2 + 3 + 2 + 3 + 2 + 3 + 3 + 2 + 3 + 2 + 2 + 1 + 1 + 20 => 49
Odd days = 49/7 => 0
Day on 26 February 1997 = Thursday - 0 => Thursday

Which of the following is not a leap year?

- Option 1)
702

- Option 2)
800

- Option 3)
1200

- Option 4)
2000

- Option 5)
904

A year can be leap only if the remainder after dividing that by 4 remains 0.
Option (1) => 702/4 => 2
Option (2) => 800/4 => 0
Option (3) => 1200/4 => 0
Option (4) => 2000/4 => 0
Option (5) => 904 => 0

The calendar for the year 2007 will be the same for the year:

- Option 1)
2012

- Option 2)
2016

- Option 3)
2017

- Option 4)
2018

- Option 5)
2014

There should be 0 odd days between the years to have the same calendar.
So going through all the options,
Option(1) = Odd day between 2007 & 2012 => 1 + 2 + 1 + 1 + 1 = 6
Option(2) = Odd day between 2007 & 2016 => 1 + 2 + 1 + 1 + 2 + 1 + 1 + 1 + 1 = 11/7 => 4
Option (3) = Odd day between 2007 & 2017 => 1 + 2 + 1 + 1 + 2 + 1 + 1 + 1 + 1 + 2 = 13/7 => 6
Option (4) = Odd day between 2007 &...

On 8th Feb, 2005 it was Tuesday. What was the day of the week on 8th Feb, 2004?

- Option 1)
Tuesday

- Option 2)
Friday

- Option 3)
Sunday

- Option 4)
Wednesday

- Option 5)
Monday

No. Of Odd Days between 8 February 2004 & 8 February 2005 = 2
Day on 8 February 2004 = Tuesday - 2 => Sunday

Today is Monday. After 61 days, it will be:

- Option 1)
Wednesday

- Option 2)
Saturday

- Option 3)
Tuesday

- Option 4)
Monday

- Option 5)
Thursday

Number of the odd days in 61 days = 61/7
Odd days = 5
So day on that day = Monday + 5 = Saturday

What will be the day of the week 15th August, 2010?

- Option 1)
Sunday

- Option 2)
Monday

- Option 3)
Saturday

- Option 4)
Friday

- Option 5)
Tuesday

Odd days till 15 August 2010 = 2000 Years + 2 Leap Year + 7 Ordinary + 1 January to 15 August
= 0 + 4 + 7 + 3 + 0 + 3 + 2 + 3 + 2 + 3 + 15 => 42/7 => 0
As per the table 0 Means Sunday.

- Previous
- Next

Exams

Articles

Questions