4 men and 6 women complete a task in 24 days. If the women are at least half as efficient as the men, but not more efficient than the men, what is the range of the number of days for 6 women and 2 men to complete the same task?

  1. 30 to 33.6 days
  2. 32 to 35 days
  3. 33.6 to 35 days
  4. 30 to 35 days

Answers (7)
S safeer

Consider the least efficiency of women, then 1 man is equivalent to 2 women. Which implies that 4man + 6 women are equivalent to 14 women.

So according to question 14 women can complete a task in 24 days. 

Let take the task to be done as 24\times 14=336\ units

One day 336/24 = 14 units of work are completed. So each woman can do 1 unit of work a day. So 10 women can do 10 units of work a day.

So to complete 336 unit women requires 336/10 = 33.6 days maximum.

Now if we consider the maximum efficiency of women then 1 men = 1 women (since given that women are not  more efficient than the men)

So 1 person can complete 14/10=1.4 unit of work a day. So 6+2=8 people can complete 11.2 units of work a day. So 336 units of work can be completed in 336/11.2= 30 days.

So the answer is option 1 

 

4

 

30 to 35

N Naseea

4

Exams
Articles
Questions