# A snail want to reach the vertical stick of height 15cm . it climbs 3cm during day and it slips 1cm down during night. find how many days it takes to climb the top of the stick

$\begin{array}{l}\text{AT the finish of a day he atlast climbs one feet only..(3 feet climbs a day - 2 feet slipped by night = 1 feet climb a day)}\\ \text{till 25 days he climbs 25 feet }\\ \text{On 26th morning he climbs 25 + 3 = 28 feet}\\ \text{At night he slipped by 2 feet so it gets 26 feet at the end of 26th day}\\ \text{On 27th day he climbs 3 feet so it gets 26 + 3 - 29 th feet}\\ \text{at the end of day in night he slipped by 2 so it gets 29 - 2 = 27 feet}\\ \\ \text{On 28 th day he climbs 3 more feet that is 27 + 3 =30 feet complete on 28 th day}\\ \text{So overall it takes 28 days..}\end{array}$

## Most Viewed Questions

### Preparation Products

##### Knockout JEE Main (Six Month Subscription)

- AI Coach Study Modules, - Unlimited Mock Tests, - Study Improvement Plan.

₹ 9999/- ₹ 8499/-
##### Knockout JEE Main (Nine Month Subscription)

- AI Coach Study Modules, - Unlimited Mock Tests, - Study Improvement Plan.

₹ 13999/- ₹ 12499/-
##### Knockout NEET (Six Month Subscription)

- AI Coach Study Modules, - Unlimited Mock Tests, - Study Improvement Plan.

₹ 9999/- ₹ 8499/-
##### Knockout NEET (Nine Month Subscription)

- AI Coach Study Modules, - Unlimited Mock Tests, - Study Improvement Plan.

₹ 13999/- ₹ 12499/-