The children cycled between Camp A and Camp B which are 600 m apart in 1 minute. If they wanted to reduce the time to 40 seconds, what is the increase in speed?

Answers (1)

Distance between camp A and Camp B = 600 m

Time takes to cover this distnace = 1 minute = 60 seconds

The speed of the cycle = 600/60= 10m/sec

Now time reduced to 40 seconds to cover the same distance , so the speed of the cycle = 600/40 = 15m/sec

Increase in the speed of the cycle = 15-10 = 5m/sec

Most Viewed Questions

Preparation Products

Knockout CUET (Physics, Chemistry and Mathematics)

Complete Study Material based on Class 12th Syllabus, 10000+ Question Bank, Unlimited Chapter-Wise and Subject-Wise Mock Tests, Study Improvement Plan.

₹ 7999/- ₹ 4999/-
Buy Now
Knockout CUET (Physics, Chemistry and Biology)

Complete Study Material based on Class 12th Syllabus, 10000+ Question Bank, Unlimited Chapter-Wise and Subject-Wise Mock Tests, Study Improvement Plan.

₹ 7999/- ₹ 4999/-
Buy Now
Knockout JEE Main (Six Month Subscription)

- AI Coach Study Modules, - Unlimited Mock Tests, - Expert Mentorship, - Study Improvement Plan.

₹ 9999/- ₹ 8499/-
Buy Now
Knockout JEE Main (Nine Month Subscription)

- AI Coach Study Modules, - Unlimited Mock Tests, - Expert Mentorship, - Study Improvement Plan.

₹ 13999/- ₹ 12499/-
Buy Now
Knockout NEET (Six Month Subscription)

- AI Coach Study Modules, - Unlimited Mock Tests, - Expert Mentorship, - Study Improvement Plan.

₹ 9999/- ₹ 8499/-
Buy Now
Boost your Preparation for JEE Main with our Foundation Course
 
Exams
Articles
Questions