## Filters

Clear All

R rishi raj
let  p = 100 then rate If a sum of is getting 4 times then the sum gets 300 % interest So , P to

R rishi raj
Loss of 5 % Remaining amount After 10 % gain Amount After 15 5 gain amount Amount compounded annually at 10 % p.a For three year Difference

R rishi raj
B is the difference B/w 2 years of interest So B = 160 Difference B/w 3 years of C.I and S.I C is calculated on 8

R rishi raj
if time is constant then the ratio of principal and amount is always constant in compound interest . in 4 years sum become doubled P become 2P p _____4 years ____2p___4years _____8p ___4 years ____ 16 p 4+4+4+4= 16 years

R rishi raj
Interest in 2nd year = 1980 Rs. Interest in 3rd year = 2178 Rs. Difference Rate of interest If the rate of rate of interest is 10 % compounded annually then the interest in second year is 11 % It means 1980 is 11% and we have to calculate first year i.e we have to calculate 10 %  of p Interest of 1st year

R rishi raj
P= 80000 R = 10 % ‘ after first year amount = 88000 10 % rate compounded annually If we paid 55000 at the end of  the 2nd year it means we paid 110 % of amount left after paid certain from the 1st year . C.I always calculated on previous year amount So that certain amount is paid after first year then the remaining amount is equal to 50000. i.e the certain amount paid after 1st year is...

R rishi raj
R = 20 % P.A Paid back after 1st year = 1200 Paid back after year to clear the loan = 1440 Let, P = Then =

R rishi raj
As interest compounded per month at 1 % so on a fixed principal interest will be given 12 times in a year, greater the no. of times of interest calculated greater the amount in the end.

R rishi raj
if time is constant then , the ratio of principal and amount is always constant in compound interest . in 8 years sum become double i.e p becomes 2p 8+8 = 16 years

R rishi raj
Interest in 3 year is = 1331 Interest 4 years is = 1464.10 Difference = 333.10 So rate is

R rishi raj
Interest of 2nd year = 1200 Interest of 3rd year = 1440 Difference = 240 In compound interest, interest in next year is calculated on previous year So, Increase in next year interest is what percent of the interest of previous year is = to the rate of interest

R rishi raj
for this take 100 as principal R = 10 % and half yearly rate will be 5 % 5+5+0.25 = 10.25 %

R rishi raj
Because compound interest Is depend on the number of years, so if the interest in Pth year and (p+1) th years is greater than Qth years and (Q+1) th year if and only if P > q

R rishi raj
Because the interest compound half yearly When interest calculated half yearly rate will be half and time will be double. P = 400, R = 20 %  P.A , T = 1 year = 40 + 40 + 4 = 84