## Filters

Clear All

R rishi raj
Difference between C.I and S.I = 1820

R rishi raj
Amount of 5 years = 1375 Rs. Amount of  7 years = 1980 Rs. Difference = 1980 -1375 = 605 Then R= 20 %

R rishi raj
P= 20,000 t = 5 years , R = 5 %  So the present value Let this be  by Pv Desired answer = future value ( at the end of 5 years ) Pv (1+5 % ) 5 Pv (1.05)5 Pv x 1.276 = 115920 Rs.

R rishi raj
Rate = 10 % 1/10 = 1 increases on 10 In second  square on both side given is 2662 but we have -121 So , 2662/121 = 22 Sum borrowed = 210 x 22 = 4620 Rs.

R rishi raj
Let if we lent the whole sum at 12 % of interest Difference B/W origibal and assumed Is is because of difference in rate of interest So  the sum is lent at 8 % interest

R rishi raj
R% = difference amount after n And (n+1) years /amount after n years x 100 % Let us assume  P = 100 then Total interest when P = 100 is 28.8 3rd year interest given = 1260 Then the common value multiplied = 1260 /28.8 = 43.75 So principal = 43.75 x 100 =4375

R rishi raj

R rishi raj
By solving this we get R = 13.55 %

R rishi raj
Difference between S.I and C.I = 25.60 Rs. Because B is calculated A  at same rate at which A is calculated On P i.e 8% so B is 8 % of A , then A And A is 8 % of p then

R rishi raj
test Option 1) Option 2) Option 3) Option 4) Option 5)

R rishi raj
Principal = P Rate = R% Difference B/W C.I and S.I = D = PR2/1002 R = 200 %

R rishi raj
R =100 %

R rishi raj
%  %

R rishi raj

R rishi raj
210  = which is required interest So that the sum is put at compound interest

R rishi raj
Difference of S.I and C.I for two years

R rishi raj
If a sum of Rs.2310 is due to be repaid at the end of two years. If it has to be repaid in two equal annual installments (the installments being paid at the beginning of the year) at 10% p a. compounded annually, Then the value of each installment is:

R rishi raj
The present worth of Rs.1749.6 due in 2 years at 8% per annum compound interest is: