## Filters

Clear All

R rishi raj

R rishi raj
Let CP = 100 MP = 135 SP = 108 D% =

R rishi raj
Let CP = 100              SP = 420 New CP = 125 Then Profit% at SP =   (approx)

R rishi raj
Total cost of pure milk = Now 5 litres of water added and sell at CP Then SP= P%=        = 25%

R rishi raj
By mixing two qualities of pulses in the ratio 2: 3 and selling the mixture at the rate of Rs 22 per kilogram, a shopkeeper makes a profit of 10 %. If the cost of the smaller quantity be Rs 14 per kg, the cost per kg of the larger quantity is: Option 1) Rs 23Option 2) Rs 25Option 3) Rs 24Option 4) None    Option 5) Rs 22

R rishi raj
Profit % =

R rishi raj
Let MP = 100 CP = 70 S = 70 1.25 = 87.5 Now 87.5 % = 8750 MP = 100% = 10000

R rishi raj
Diff = 1920 - 1280 = 640 CP lies b/w both SP's CP =  New SP = 1600 1.25 = 2000

R rishi raj
P % =

R rishi raj
Let CP = 100               MP = 130 Revenue =   P % = 15.4%

R rishi raj
CP = 60 New CP = 60 1.15 = 69 (with transportation) New SP = 69  1.2 = 82.8

R rishi raj
SP = 720 New SP = 510 Difference = 720 - 510 Now P : L = 1 : 2 P = Then CP = 720 - 70 = 650

R rishi raj
CP = 600 SP = 600 1.20 =720 .9 MP = 720 MP = 800

R rishi raj
CP = 210 SP = 210 1.2 = 252 MP =

R rishi raj
Let CP of one Transistor = Another transistor = Now

R rishi raj
= 1000 ( With repair ) But Ashok pays = 1000 - 110 = 890

R rishi raj
SP = 3450     at profit 15% CP = = 3000 By options checking © 4050 If SP=4050 at loss 10% Then CP =   = 4500 Now both CP and SP makes balance with no profit no loss

R rishi raj
Let original price = Then  Reduced price = 5 - .5 = 4.5