## Filters

Clear All
(a) 25 % (b) 150% (c) 20% (d) 5%
(a) Let the whole quantity be X Therefore, 5 % of X = 600 Thus the required whole quantity is 12000 (b) 12 % of X = Rs 1080 (c) 40 % of X = 500 km (d) 70% of X = 14 minutes (e) 8 % of X = 40 litre
Here per cent implies for () Therefore,  (a) 15% of 250 = 37.5 (b) 1 of 1 hour  = 1  of 60 minutes    (c) 20  of Rs 2500   (d) 75 of 1 kg We know that 1kg = 1000 gm, therefore,  =0.75 kg
Given that, Principal =? Interest = Rs 45 Time = 1 year Rate= 9% p.a Therefore,                          Hence she borrowed total Rs 500
Given that, Principal = Rs 56,000 Interest = Rs 280 Time = 2 year Rate= ? Therefore,
Given that, Principal (PA)= Rs 7,500 at 5% p.a. (Rate of interest) and T = 3 year We know that, Now, putting the values in the above equation, we get   So, Amount = PA + PI = 7,500 + 1125 = Rs 8625
Given that, Principal (PA)= Rs 1,200 at 12% p.a. (Rate of interest) and T = 3 year We know that, Now, putting the values in the above equation, we get   So, Amount = PA + PI = 1200 + 432 = Rs 1632
Here we have, CP of the book = Rs 275 Loss = 15% We know that,                                                                                                      Hence the required selling price is Rs 233.75
We have the weight of the carbon = 3g Therefore, the weight of the chalk  Hence the weight of the chalk is 25g
We have, The ratio of calcium, carbon and oxygen in the chalk = 10 : 3: 12 Now, Sum of the ratio = 10 + 3 + 12 = 25 Therefore, the percentage of carbon in the chalk
We have, Sp of the washing m/c = Rs 13,500 Loss(%) = 20% CP = ? We know that, Putting the values in the above equation we get; Therefore,
Here we have, CP = Rs 10,000 Profit =  SP =?   We know that, ...........(i) By substituting the values in eq (i), we get                       = Rs 12,000
Given that, Original price (OP) = 3,50,000 Increased price (IP) = 3,70,000 Therefore, increase in price = OP - IP = 20,000 Thus, percentage of the increase price
Given that, Initial population  = 25,000 Final population = 24,500 Total decrement = 1000  (25000 - 24500) Therefore, percentage in decrease
(d) 1 : 2 : 5 Sum of the ratio part = 1 + 2 + 5 = 8 therefore, the percentage of the first part the percentage of the second part  the percentage of the third part
(c) 1:4 Sum of the ratio part = 4 + 1 = 5 therefore, the percentage of the first part the percentage of the second part
(b) 2 : 3: 5 Sum of the ratio part = 2 + 3 + 5 = 10 Therefore, the percentage of the first part  the percentage of the second part the percentage of the third part
(a) 3: 1 The total sum of the ratio is 3 + 1 = 4 Therefore, the percentage of the first part  Percentage of the second part
We have, SP = Rs 150 CP = Rs 250 Since CP > SP  Therefore, Loss = CP-SP = Rs 100 and, Loss%
We have, CP = Rs 2500 SP = Rs 3000 Since SP > CP Therefore, Profit = SP - CP = 500 and, Profit %
Exams
Articles
Questions