A train coveres first 100 km at a speed of 50km/hr and next 100km/hr at the speed of 25km/hr find its average speed.

Answers (1)

t1 = 100/50  = 2 hr
t2 = 100/25 = 4 hr
total time = 4+2 = 6 hr
total distance = 100 + 100 = 200Km
average speed = total distance/total time
                      = 200/6
                      = 100/3 Km/hr

 

Most Viewed Questions

Preparation Products

Knockout CUET (Physics, Chemistry and Mathematics)

Complete Study Material based on Class 12th Syllabus, 10000+ Question Bank, Unlimited Chapter-Wise and Subject-Wise Mock Tests, Study Improvement Plan.

₹ 7999/- ₹ 4999/-
Buy Now
Knockout CUET (Physics, Chemistry and Biology)

Complete Study Material based on Class 12th Syllabus, 10000+ Question Bank, Unlimited Chapter-Wise and Subject-Wise Mock Tests, Study Improvement Plan.

₹ 7999/- ₹ 4999/-
Buy Now
Knockout JEE Main (Six Month Subscription)

- AI Coach Study Modules, - Unlimited Mock Tests, - Study Improvement Plan.

₹ 9999/- ₹ 8499/-
Buy Now
Knockout JEE Main (Nine Month Subscription)

- AI Coach Study Modules, - Unlimited Mock Tests, - Study Improvement Plan.

₹ 13999/- ₹ 12499/-
Buy Now
Knockout NEET (Six Month Subscription)

- AI Coach Study Modules, - Unlimited Mock Tests, - Study Improvement Plan.

₹ 9999/- ₹ 8499/-
Buy Now
Boost your Preparation for JEE Main with our Foundation Course
 
Exams
Articles
Questions